Highlights

Så har det nu blivit dags för vårt sista inlägg här ifrån Scranton. Det är med viss sorg vi lämnar denna plats samtidigt som vi med glädje ser fram emot nya äventyr och New York City innan vår resa hemåt. Denna vecka har på dagarna varit som en vanlig arbetsvecka på Sandvik däremot har några eftermiddagar bjudit på, hör och häpna, shopping. En eftermiddag inhandlades det faktiskt hela fem(!) plagg var. Nej, vi är inte sjuka så vitt vi vet men kan ha fått oss en släng av grisinfluensan. Och nej, tro inte att detta blir någon vana. Eftersom att veckan annars inte varit så händelserik finns det inte så mycket värt att skriva här så vi tänkte istället dela med oss av några "highlights":

1. Kvällen då det serverades pizza på hotellet när alla välbyggda amerikanare (som åt två till tre bitar var) satt och glodde på de två taniga svenskarna när de hämtade sina sjunde och åttonde bitar.

2. Kvällen när Josef predikade om vänsterpolitikens fördelar inför en välklädd liten herre. Det kom sekunden senare fram att han arbetade med att utföra "background checks" på folk som kommer in till USA. Bör nämnas i sammanhanget att det ytterligare en sekund senare kom fram att han var från Texas... (Ni som inte vet hur man i Texas ställer sig i politiska frågor kan ju kolla upp det).

3. Även denna en kväll när vi missat kvälls-snackset på hotellet (på grund av shopping!) och vi blev erbjudna av den snälla damen som jobbade att få lite ost och kex som alla andra fått tidigare. Givetvis tackar man inte nej trevliga som vi är. När hon sedan hällde upp osttärningarna på fatet blev hon som hon själv uttryckte det "carried away" och öste upp en rejäl hög med olika ostar på tallriken. Återigen satt alla och glodde på de taniga svenskjävlarna när de kutade iväg med ett fat överfyllt av ostar.

4. När vi tordag morgon vaknade trötta som få, som vanligt, och upptäckte att det låg en räkning på golvet innanför dörren där det stog att vi skulle checka ut den dagen. Halvdöda som vi var orkade vi inte bry oss om den utan åt frukost som vanligt och skyndade iväg till Sandvik. När vi sedan kom tillbaka berättade den snälla damen (samma som serverade ostarna) att det blivit missförstånd med vår bokning och att andra hade bokat vårt rum från och med den dagen. Då hon under inspektionen upptäckte att vi inte hade några större planer på att checka ut sade hon sedan snällt till de andra att det rummet inte var ledigt. Eller som hon själv uttryckte det: "My boys are staying so you have to find another room". Det uppskattades mycket av oss.

Det var väl de highlights vi har att dela med oss av för tillfället. Vi vet inte riktigt hur det kommer att bli med internet där vi bor i New York men uppdateringen kan väl knappast bli glesare. :) Vi kommer troligtvis att kunna uppdatera på något sätt så håll utkik. Nu måste vi nog börja packa allting inför imorgon.

Hoppas att alla har det bra!

Med matglada hälsningar från Josef och Martin

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0